Foglalkozásaink – a babaúszástól az ovis úszásig

Az uszodánkban tartott babaúszás időtartama 45 perc, ebből 30 perc maga a foglalkozás, és 15 perc marad a levezető játékokra. A babaúszás órák folyamatosan követik egymást 45 percenként. Tapasztalatunk szerint a kezdés előtt negyed órával már érdemes a helyszínen lenni, a kapkodást elkerülendő. Így van idő kényelmesen átöltözni, előkészülni a kicsiknek és a szülőknek egyaránt, ezzel is biztosítva, hogy zökkenőmentesen kezdődjenek a foglalkozások.

A babaúszásnak a szülő is aktív részese, ez nem is lehet másképp. A babaúszás célja, hogy a kicsik megszeressék a vizet, és biztonságban érezzék magukat ebben a közegben. Ebből adódóan a foglalkozásainkon semmi nincs kötelezően előírva a feladatokat illetően, és ha a kicsi érezhetően nyűgös, vagy esetleg nem tetszik neki egy adott feladat, akkor azt ő természetesen kihagyhatja, nem erőltetjük akarata ellenére.

Mivel a gyerekek játszva tanulnak a leglelkesebben és leghatékonyabban, babaúszás óráink is játékosak, a fejlesztő feladatok oldott hangulatban, mondókákkal kísérve kerülnek elvégzésre.

Ovis- és babaúszás

A klasszikus úszásoktatás előtt, úgy 3-4 éves korban szintén a szülő közreműködésével zajlanak a foglalkozások. Ennek praktikus okai vannak: noha a kicsik jó része ekkora már megszereti a vizet, és fizikailag is képesek lennének önállóan mozogni a vízben, érzelmileg még szükségük van a szülőre ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat. Ráadásul ebben a korban az idegrendszerük fejlettsége még nem teszi lehetővé bizonyos összetett mozgásformák végrehajtását. Ebben az átmeneti időszakban közösen, játékos formában, a szülővel együtt csiszoljuk az addig tanultakat.

4-5 éves kor után elkezdődhet a klasszikus úszásoktatás, amikor is a játékosságról átkerül a hangsúly az intenzívebb tanulásra. Munkánk során úgy tapasztaltuk, hogy a babaúszáson is részt vevő gyerekek rendszerint sokkal vízbiztosabbak, nem igénylik a szülő jelenlétét, magabiztosan kezdik meg az úszásoktatást. Ugyanakkor a kevésbé vízbiztos, félénkebb gyerekeknek szükségük van úgynevezett vízhez szoktató foglalkozásokra, amiken a szülő is részt vesz. Amint a bizonytalanabb gyerkőcök is elsajátítják az alapokat (néhány példa: be merik tenni a fejüket a vízbe, lemerülnek és feljönnek a medence aljáról, a vízbe ugrás után képesek a part felé fordulni, egyedül is használják a különböző segédeszközöket), kezdődhet az ovis úszás, immár szülő nélkül. A vízhez szoktató órákról egyénileg kerülnek át az úszásórákra.

4-5 éves korba lépett gyermeke?
Szeret úszni?
Ne habozzon!
Keressen minket elérhetőségeinken!

Hírek
 • Aug. 1-15-ig zárva

  Az uszoda augusztus 1-15-ig zárva tart. Nyitás augusztus 16. hétfő. 

  Bővebben

 • Május 10-én újra nyit az uszi!

  Május 10-én újra nyitunk! A jogszabály szerint védettségi kártyával rendelkező szülő hozhatja gyermekét a foglalkozásokra.

  Bővebben

 • Aquafitnesz

  Aquafitnesz minden hétköznap! Időseknek, fiataloknak egyaránt. Kortól, nemtől függetlenül Túlsúlyosaknak Gerincproblémásoknak Izületi problémákban szenvedőknek Javítja a testtartást Zsírégető Jelentkezni elérhetőségeinken lehet.

  Bővebben

Rólunk írták

Amikor úton vagyunk az uszi felé, a gyerkőc egyre boldogabb és alig várja, hogy úszhasson, és persze a matrica sem utolsó :)

Szuper jól érezzük magunkat minden órán! Tisztaság, jó hangulat és családias légkör! Beni imádja a vizet, az úszást!

Barátságos, nagyon bababarát környezet, szuper órák, tökéletes tisztaság!

Nagyon szeretjük a Kisfóka uszit! Kisfiúnk igazi kis Búvár Benő lett mióta járunk! :)

Ígényes környezet, magas színvonalú oktatás! Testi-lelki feltöltődés anyának is, babának is!