Foglalkozásaink

A gyerekúszás órák 45 percenként kezdődnek. Érdemes 15 perccel korábban érkezni, hogy az óra kezdésre kényelmesen előkészülhessen mind a szülő, mind a baba. Az órák 45 percesek, melyek magukban foglalják a 30 perc foglalkozást, és 15 perc levezető játékot.

Babaúszáson természetesen az egyik szülő is részt vesz az órán. Soha semmi sem kötelező, ha úgy érezzük, a baba aznap nem élvezi az órát, vagy valamelyik feladatot nem szívesen csinálja, akkor nem erőltetjük. A babúszás lényege, hogy megszerettessük gyermekünkkel az úszást. Az a fontos, hogy Ő jól, és biztonságban érezze magát a vízben.

Babaúszás óráink jó hangulatúak, mondókázva, fejlesztő feladatokat játékosan alkalmazva próbáljuk meg a babákkal megszerettetni a vízzel.

Ovis- és babaúszás

3-4 éves kor körül egy átmeneti korszakba érkezünk, amikor is a kicsi már képes lenne egyedül is mozogni a vízben, de ekkor még sem érzelmileg, sem idegrendszerileg nem készült fel arra, hogy egyedül, a biztonságot jelentő szülő nélkül képes legyen az órán részt venni. (Bizonyos idegrendszeri fejlettség szükséges ahhoz, hogy az úszás során a kellő mozgásformákat megfelelően összerendezze.)  4 éves kor környékén érnek be a gyermekek arra, hogy az úszásoktatást ténylegesen megkezdjük, csiszoljuk a már megtanultakat, és persze mindezt továbbra is játékos formában, a szülővel együtt.

4-5 éves kor környékén már meglehet próbálni velük a tényleges úszásoktatást, ami már kevésbé játékos, de annál intenzívebb tanulást jelent. Azok a gyermekek, akik rendszeresen jártak babaúszásra, már szülő nélkül folytathatják az úszás tanulást, azonban akik még nem vízbiztosak, esetleg félnek a vízben, bátortalanok, még a szülő jelenléte szükséges, hisz hatékonyabb együtt haladni a foglalkozásokon, mintsem a nem vízbiztos gyermeket kiültetni amíg az oktató másik gyermekkel foglalkozik, hiszen elengedni őket még nem lehet, amíg nincs meg a vízbiztonságuk. (Fejét vízbe teszi, beugrás után megtalálja az irányt a part felé, feltud jönni a medence aljáról, segédeszközöket önállóan tudja használni stb.) 

Vízhezszoktató foglalkozásról a gyermekek egyénileg kerülnek át a kezdő úszásoktatás foglalkozásokra, ahol már szülő nélkül, vízbiztosan, az úszás szabályos elsajátítását mélyítjük el.

4-5 éves korba lépett gyermeke?
Szeret úszni?
Ne habozzon!
Keressen minket elérhetőségeinken!

Hírek
 • Aug. 1-15-ig zárva

  Az uszoda augusztus 1-15-ig zárva tart. Nyitás augusztus 16. hétfő. 

  Bővebben

 • Május 10-én újra nyit az uszi!

  Május 10-én újra nyitunk! A jogszabály szerint védettségi kártyával rendelkező szülő hozhatja gyermekét a foglalkozásokra.

  Bővebben

 • Aquafitnesz

  Aquafitnesz minden hétköznap! Időseknek, fiataloknak egyaránt. Kortól, nemtől függetlenül Túlsúlyosaknak Gerincproblémásoknak Izületi problémákban szenvedőknek Javítja a testtartást Zsírégető Jelentkezni elérhetőségeinken lehet.

  Bővebben

Rólunk írták

Amikor úton vagyunk az uszi felé, a gyerkőc egyre boldogabb és alig várja, hogy úszhasson, és persze a matrica sem utolsó :)

Szuper jól érezzük magunkat minden órán! Tisztaság, jó hangulat és családias légkör! Beni imádja a vizet, az úszást!

Barátságos, nagyon bababarát környezet, szuper órák, tökéletes tisztaság!

Nagyon szeretjük a Kisfóka uszit! Kisfiúnk igazi kis Búvár Benő lett mióta járunk! :)

Ígényes környezet, magas színvonalú oktatás! Testi-lelki feltöltődés anyának is, babának is!