Úszásoktatás

Vízhezszoktató úszás 4-6 éveseknek

4 éves kortól várjuk ovisainkat. 6-7 fős csoportokat alakítunk ki életkor és tudásszint alapján. A foglalkozás időtartama 45 perc. Vízhez szoktatással kezdünk. Megbarátkozunk a vízzel, buborékot fújunk, kezdjük elsajátítani a különböző lábtempókat, amiket lassan összekapcsolunk a kartempókkal, és így fokozatosan eljutunk az úszáshoz.

Óráink felépítésében helyet kapnak a fejlesztő gyakorlatok is, amelyek észrevétlenül, játékos formában segítik a gyermekeket felkészülni az iskolára. A foglalkozáson még a szülők is részt vesznek, hisz amíg nem vízbiztos a gyermek, biztos támpontot nyújt a szülő, így nincs szükség arra, hogy amíg az oktató az egyik gyermekkel foglalkozik, a többi a parton várakozzon, így gyorsabban tudnak fejlődni, hamarabb elérik a vízbiztonságot, és elkezdhető a tényleges úszásoktatás.

A vízhezszoktató haladó csoportot azoknak ajánljuk, akik már bátran mozognak a vízben, nem félnek a víz alá merülni, buborékot fújni. Velük már célzottan gyakoroljuk az úszómozdulatokat, úgymint a lebegést, csobogást, lábtempózást, kartempózást. Próbáljuk az úszást előbb deszkával, majd deszka nélkül, csak kar vagy csak lábtempóval. Egy idő után ezeket már megtanulják összekötni. A korábban babaúszásra járó gyerekek látszólag is felszabadultabbak az ovis úszás foglalkozásokon, könnyedén elsajátítják a mozdulatsorokat, hisz megszokták már a figyelem összpontosítást, illetve egyes feladatokat már a babaúszás során megalapoztak. Továbbra is játékos formát alkalmazunk.

Bővebb információt szeretne úszásoktatásainkról? Kérem, keressen minket elérhetőségeinken!

Ovis úszás / Kisiskolás úszás oktatás:

Ovis úszás foglalkozásainkon három úszásnem (gyorsúszás, hátúszás, mellúszás) technikáját ismertetjük meg a 4 - 7 éves gyermekkel. Az órákat szakképzett oktató vezeti.

 

Az órák felépítése:

 1. Bemelegítő feladatokjátékok
 2. A már tanultak ismétlése
 3. Új technikák tanulása
 4. Gyakorlás
 5. Levezető feladatok, játékok
 6. Önálló játék"

A gyermekek egyénileg kerülnek át vízhezszoktatóból az úszó csoportba, hisz minden gyermek más, más tempóban fejlődik. 

 

Felszerelés és Egyéb tudnivalók:

Úszósapka, törölköző, papucs, úszószemüveg (ajánlott)

Tekintse meg a felszerelések galériánkat!

Hírek
 • Aug. 1-15-ig zárva

  Az uszoda augusztus 1-15-ig zárva tart. Nyitás augusztus 16. hétfő. 

  Bővebben

 • Május 10-én újra nyit az uszi!

  Május 10-én újra nyitunk! A jogszabály szerint védettségi kártyával rendelkező szülő hozhatja gyermekét a foglalkozásokra.

  Bővebben

 • Aquafitnesz

  Aquafitnesz minden hétköznap! Időseknek, fiataloknak egyaránt. Kortól, nemtől függetlenül Túlsúlyosaknak Gerincproblémásoknak Izületi problémákban szenvedőknek Javítja a testtartást Zsírégető Jelentkezni elérhetőségeinken lehet.

  Bővebben

Rólunk írták

Amikor úton vagyunk az uszi felé, a gyerkőc egyre boldogabb és alig várja, hogy úszhasson, és persze a matrica sem utolsó :)

Szuper jól érezzük magunkat minden órán! Tisztaság, jó hangulat és családias légkör! Beni imádja a vizet, az úszást!

Barátságos, nagyon bababarát környezet, szuper órák, tökéletes tisztaság!

Nagyon szeretjük a Kisfóka uszit! Kisfiúnk igazi kis Búvár Benő lett mióta járunk! :)

Ígényes környezet, magas színvonalú oktatás! Testi-lelki feltöltődés anyának is, babának is!